2011. július 29., péntek

Trencsényi Balázs: A nép lelke - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A nép lelkeA könyv listaára: 3900 Ft. Leírás:
A kiváló eszmetörténész nagyszabású és vaskos könyve a nemzeti sajátosságokról és a nemzeti történelemről alkotott kelet-közép-európai elképzelések elemzésére vállalkozik az elmúlt két évszázad folyamán folytatott viták tükrében, három nemzet, a román, a magyar és a bolgár példáján keresztül. Az öt nagyobb részből álló kötetben az elméleti és módszertani megfontolásokat kifejtő bevezető után következő három fejezet külön-külön tárgyalja a három nemzet politikai-kultúrfilozófiai diskurzusainak fejlődését, majd a Konklúzió vonja meg a mérleget, kiemelve a tetten ért különbségeket és hasonlóságokat. A kései felvilágosodás és a nemzeti romantikák korától a huszadik század közepéig ívelő befejezésben a rendszerváltás utáni fejleményekre is kitekintő elemzés középpontjában a harmincas évek áll, amely mindhárom nemzet esetében a nemzeti karakterről folytatott viták csúcspontját jelentette (gondoljunk csak a Mi a magyar? máig ható alkatdiskurzusára). A mindhárom diskurzust behatóan ismerő szerző az egyes szerzőket és műveket mindig egy tágabb (nemzedéki, nemzeti, regionális és egyetemes) kontextusban értelmezi, és így képes bemutatni a lokális dinamikák és az európai szellemi áramlatok keveredéséből létrejövő nemzetkarakterológiákat. A kötetet gazdag irodalomjegyzék és névmutató zárja. A hatalmas anyagismeretről tanúságot tevő, nemzetközi értelemben is úttörő munka a jelenkorral és a múlttal foglalkozó társadalomtudósok és bölcsészek figyelmére egyaránt számot tarthat. Fontos könyv, amelyet minden nagyobb gyűjteményben érdemes elhelyezni. ISBN: 978-963-446-597-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 200 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 10:26
. Trencsényi Balázs: A nép lelke - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése