2011. július 29., péntek

Ginz, Petr: Bátyám naplója - Jelenlegi ára: 2 040 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Bátyám naplójaA könyv listaára: 2490 Ft. Leírás:
Petr Ginz egy tehetséges és életvidám prágai fiú volt, aki bizonyára tartalmas és alkotó pályájával hívta volna fel magára az utókor figyelmét. Ám nem így történt. Petr ugyanis a németek által megszállt Csehországban élte le rövid élete utolsó éveit, egy prágai cseh-zsidó család sarjaként. Tizenegy esztendős volt, amikor a Wehrmacht csapatai bemasíroztak a Hradzsinba, tizenhárom, amikor a protektorátus területén élő zsidók számára kötelezővé tették a sárga csillag viselését. Ezen a napon, 1941. szeptember 19-én kezdte el vezetni naplóját, melynek feljegyzései átfogó betekintést nyújtanak a II. világháború éveire jellemző zsidó sorsba, valamint egyedülálló módon érzékeltetik a megszállt Prágának a zsidó lakosság szemszögéből megfigyelt légkörét - írja a bevezetőben Leo Pavlát, a Prágai Zsidó Múzeum igazgatója. A Petr Ginz testvére, Chava Pressburger által most közzétett naplóban 1942. augusztus 9-ig követhetjük nyomon a fiú által megélt eseményeket, s az ezekkel kapcsolatos gondolatokat. Egy olyan különös időszak elevenedik meg a lapokon, amikor a nácik által megbélyegzett zsidók falak nélküli gettóban, egy látszólag nyitott, ám számos - és egyre több - tilalommal körülhatárolt térben élték mindennapjaikat. Ami ma teljesen megszokott dolognak számít, az normális időkben biztosan felzúdulást keltene - jegyezte fel Petr 1942 újév napján. Ez év augusztusában a theresienstadti gyűjtőtáborba, onnan pedig két év múlva Auschwitzba került, ahonnan nem tért vissza. Naplóját testvére személyes hangvételű írása vezeti be és zárja le, ő látta el lábjegyzetekkel is a művet. A lapokat a napló rajzainak másolatai illusztrálják. A továbbiakban válogatást találhatunk Petr Ginz cikkeiből, megírt és félbemaradt regényeinek, novelláinak részleteiből, a kötetet jegyzetek, fekete-fehér és színes képek (fotók és Petr rajzai, festményei) gyűjteménye zárja. Beszerzése széles körben ajánlható. ISBN: 963-9651-39-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 040 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 08:51
. Ginz, Petr: Bátyám naplója - Jelenlegi ára: 2 040 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése